Vårferie 2017

Semesteravsluttningen er over tre uker siden og vi er over halvveis inn i vår 1 måned lange vårferie. 1 måned høres veldig lenge ut, men med mye i kalenderen går det fort. Selv om vi har fri fra skolen, betyr ikke dette fri fra lekser. Leselekser, oppgaver og flere ark med Kanji tester. I tillegg fikk vi beskjed av lærerens om å lese gjennom de to bøkene vi har gått igjennom på skolen det siste halvåret. Akkurat nå ser litt dårlig ut med leksene, men jeg tror likevel vi har fått repetert litt i muntlig samtale noe som også er viktig.

Det er nemlig ikke bare vi som har vårferie, andre japanske studenter som vi kjenner har også vårferie. Vi har derfor også fått mulighet til å møte noen av de nå i vårferien. Det har også kommet besøk fra Fjellhaug internasjonale høgskole i Oslo. Tre jenter fra Sunnmøre, som vi har fått hatt med på sightseeing både i Kyoto og Nara, som er to gamle hovedstader i Japan.

Forje uke fikk vi være med på vår Første misjonærkonferanse i Hiruzen her i Japan. På første konferansen får man ikke være med å stemme, men kan likevel delta i samtalene. Vi fikk en veldig fin konferanse med fint vær, gode samtaler og besøk fra både NLM (norsk Luthersk Misjonssamband) og ILM (Islandsk Luthersk Misjonssamband).

Denne uken har vi vært på Ungdomscamp på Ieshima (家島) en øy utenfor Himeji, ene nabobyen til Kobe. Her var det samlet omtrent 35 ungdommer, fra ungdomsskolealder, og opp til universitetsstudenter. Vi hadde noen fantastiske dager, og selv om vi ikke forstår alt som blir sagt er det mye vi kan forstå likevel. En liten videosnutt som Marius har laget fra ungdomsleiren kommer snart!

Resten av ferien blir det en god del lekser, turer for å se kirsebærtre blomstringen og et lite matcha te kurs med Liv Bakke. Som kommer godt med da vi har fått et helt teseremoni sett for å lage matcha te.

Så begynner snart et nytt semester, og vi er klare for en ny innsats før vi reiser til Norge i sommer.