Hvem er jeg?

 

Bilder-Misjonsfrue_marius-bergersen_karoline_skjong_bergersen_japan_misjon2Mitt navn er Karoline Skjong Bergersen, født og oppvokst på verdens vakreste sted Ellingsøya. Jeg er 94 modell og utdannet sykepleier fra VID – Diakonhjemmet. 

Sommeren 2009, møtte jeg mannen min Marius. Det var under ULs (Ungdommens Landsmøtes) fjelltur til prekestolen, han sjarmerte meg i senk. Med sitt første sitat til meg; ”fy for noen skitne sokker”, da mine hvite sokker hadde blitt gjennomtrukket av regn og gjørme, var det gjort. 3 år senere forlovet vi oss, utrolig nokk på UL, foran mange kjente og ukjente, i Kongeparken. Et år gikk og sommeren 2013 giftet vi oss i vakre Geiranger.

Min mann Marius Bergersen, er 91 modell og født i Stavanger, hvor han tilbrakte de første månedene, så noen år på Nøtterøy før de flyttet til Os. Marius har en master i Diakoni fra Menighetsfakultetet og VID- Diakonhjemmet. Han har også sitt eget fotograf firma; Bergersen foto.

Men hvorfor misjonsfrue?

I en av min og Marius sine første samtaler, var lysten til å reise ut som misjonærer et gjensidig tema. Siden den gang har vi ikke latt det ligge stille. Vi sendte inn søknad om å bli misjonærer til NLM høsten 2014. Lite viste vi at etter 16 timers flytur hjem fra påskeferien i Japan, ventet det en beskjed om å reise tilbake til det landet vi akkurat hadde kommet fra. Juni 2015 ble det offisielt, vi var antatt som misjonærer i Japan, i en 6 års periode. Høsten 2016 reiste vi til Japan og har siden da studert japansk, for så å kunne arbeide som misjonærer fra høsten 2018.

Da spørsmålet om å skrive blogg kom opp, og Marius nektet å skrive, ble det jeg som tok på meg ansvaret. Jeg ville gjerne skrive blogg, så lenge det ikke ble en for bare de spesielt interesserte. Jeg vil gledelig dele gleder, sorger og hverdagslivet som misjonær. Likevel vil jeg at dette skal være en blogg for både kristne og ikke kristne som ønsker inspirasjon, informasjon og en invitasjon til å delta i vår hverdag.

Du tenker jeg bare er en som fortsetter det som har blitt en klisje, etter fotballfrue og komikerfrue. Tja,
joda, det er kanskje nettopp derfor jeg har valgt dette navnet. Likevel er det sikkert mange av dere som har assosiasjoner til hva en ekte Misjonsfrue er. Jeg ønsker å dele mer enn kake og sladresnakk.

Jeg ble en gang kalt ”jenten med hjerte på utsiden”, her på bloggen vil jeg dele litt av min hjertesak med dere.

2 Comments

 1. Terese
  15. februar 2016 @ 05:39

  Hei Karoline.
  Jeg synes dette er drit kult at dere skal til Japan og være misjonærer. Husker Elise fortalte meg det, fy søren så kult. Blir kjekt og følge dere på bloggen din 🙂

  Reply

  • misjonsfrue
   17. februar 2016 @ 14:15

   Hei Terese!
   Så kjekt å få en så hyggelig kommentar, skal prøve vårt beste for å gjøre det spennende!?

   Reply

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.