Christmas Party!

Vi ble ferdig på språkskolen i sommer, og begynte å arbeide i september. Det har vært mye nytt, og veldig mye forskjellig vi har vært med på. Noe som vi har arbeidet mest frem mot var en julefest for ungdommer i samarbeids kirkene her i området 8 desember.

Kvelden kom, og vi hadde kjøpt inn 7 kilo med kylling, salat, cookies, kaffe og brus. Vi ble til sammen nesten 30 stykker. Vi ønsket at samlingen skulle være litt hjemmekoselig, og ikke så formell. Vi spiste sammen, lekte leker, bingo, og hadde presang-lek. Til slutt hadde Yushi, presten i Nishi-Suma kirke en kort andakt om julens virkelige innhold.

Vi er plassert som misjonærer i områdene Hanshin og Bantan, for å arbeide rettet mot ungdommer og studenter. Noe vi ønsket å få til sammen med de japanske ungdommene var en felles julesamling for kirkene i området.

Tankene og målene for arbeidet er mange, og dette ble nesten som et “prøveforsøk” på om det går an å samle ungdommer fra flere kirker på en plass, en lørdagskveld en gang eller to i måneden. Da mange av ungdommene er har få på samme alder i sin kirke. Dette var selvfølgelig litt spesielt siden det er julefest, men når vi ble 29 stykker, så må det jo gå an andre tider på året også.

Vi har et håp om å få bestemt et navn for ungdomsarbeidet til kirken, slik at de kan få sin egen “identitet”, egne sosiale nettverks-profiler for at informasjon om formelle og uformelle eventer kan deles enklere. Samtidig ønsker vi å skape samlingspunkter, hvor både kristne kan møtes sammen, og samlinger hvor det er enkelt å invitere med venner.

Bli gjerne med og be for arbeidet fremover, både for språk, samarbeid, og at dette blir slik Japanerne ønsker. Eller kanskje heller, slik Gud vil, og ikke slik vi vil.