Avreisedag, tid for farvel!

image

Da var dagen her, dagen vi har ventet så lenge på. Jeg tror ikke jeg forstår at jeg skal faktisk fra nå av skal bo i Japan, før jeg faktisk har pakket ut av kofferten og begynt på språkskole. For nå er det ganske uvirkelig. Vi gleder oss veldig til å reise, men det er alt for uvirkelig å si ha det til familie og venner. Det føles ut som vi snart skal på ferie, likevel vet jeg veldig godt at vi skal flytte og er veldig klar for det etter å ha bodd to måneder på reise med kofferten.

Etter at vi hadde Utreisefesten sist fredag på Ellingsøy bedehus, reiste vi til Oslo. Her har vi bodd hos Johanne og Christoffer, et godt vennepar av oss, etter en natt hos Øyvind. Vi har fått utrolig fine dager med vennene våre i Oslo og vi har satt utrolig stor pris på å kunne tilbringe disse dagene sammens med de.

image

Selv om vi trodde vi hadde hele uken planlagt var det en overraskelse som plutselig dukket opp i Oslo mandagsmorgen, nemelig moren til Marius (svigermor)! Hun reiste fra Os til Oslo bare for å si hade en siste gang før vi reiste alt for langt bort. Ikke nok med det, hun hadde med seg avreise gave. Hjemmesydd toalettveske og tovettøffler til begge to, for en fantastisk dame. Dette er bare litt av hvor stor kjærlighet hun har for oss! Vi fikk to veldig fine dager sammen med henne i Oslo.

image

Den siste dagen i Norge fikk vi tilbringe med Johanne og Christoffer. Johanne fikk stylet håret en siste gang før jeg reiste, etterfulgt av en dobbeldate på Big Horn Steakhouse.

Siste måltid før avreise ble frokost hos Johanne og Christoffer, med vafler og nybakt brød. Til frokost kom også Øyvind og Martha. En herlig måte å avslutte Norgesturen på. Øyvind var så snill å kjørte oss til flyplassen, Johanne og Christoffer ble også med. Johanne tok seg fri bare for å få tilbringt de siste timene sammen med oss. For noen utrolig fantastiske venner vi har!

image

Flyplass kaos klarer vi alltid å pådra oss, så å beregne noen timer ekstra gjør vi alltid. På vei til flyplassen kom Marius på at vi hadde glemt å melde flytting, noe vi måtte gjøre før vi reiste. Heldigvis fikk vi printet ut papirene og sendt de på flyplassen. Det skulle ikke gi seg her, selvfølgelig hadde vi ikke tenk på at de skulle vege håndbagasjen, det har vi jo aldri opplevd før. Med en kamerabag på 22 kg og litt ekstra ble det plutselig over 10 kg vi måtte ta ut, eller betale 5000 kr; vi valgte å ta ut. Det ville vært billigere å sendt en 20 kg pakke med posten, men da Johanne og Christoffer kommer til Japan ved juletider, hadde vi en del vi kunne sende med de hjem.

Flyturen til Dubai gikk heldigvis smertefritt og jeg kan nå si at vi er på god vei til Japan!

image