Tur til Ako

DSCF3038

Etter litt over en uke i Kobe reiste vi til Ako, hvor Kari Opperud er plassert. Kari er nå den eldste blant misjonærene som er utsendt for NLM, noe som merkes på kunnskapen. Som fersk i feltet er det godt å vite at det er kunnskap å hente fra erfarne misjonærer. Her ble vi godt tatt imot, med både norsk og japansk mat på menyen. Selv om Kari først og fremst er ekstern veileder og tolk til masteroppgaven til Marius har hun også den perfekte husverten. En mer koselig menighet enn den Kari arbeider i som misjonær tror jeg man må lete lenge etter. Vi har virkelig fått oppleve gjestfriheten i Ako, det er ikke få poser med mat vi har fått fra de lokale. Her snakker vi lokal sushi, appelsiner, grønsaker og kaker. Med omvisning langs sjøen og fjellkanten er det lett å se at Ako er en utrolig fin by.

DSCF3111

Man finner tradisjonelle japanske bad i store deler av Japan, men noen steder har også japanske bad varme kilder, dette kalles ”Onsen”. Ettersom vi begge er glad i japanske bad, men ikke hadde prøvd ”onsen”, tok Kari oss med. Denne hadde bad både inne og ute. Med en utendørstemperatur på 5 grader, var det fantastisk deilig å kunne ligge i varmt bad under åpen stjernehimmel!

Tusen takk Kari for en minnerik og ikke minst lærerik langhelg på besøk hos deg i Ako, ser frem til å besøke deg igjen til høsten!