Tilbake i Japan 

Da har vi allerede vært i Japan i 7 dager. Med 8 timers forskjell mellom Japan og Norge denne tiden på året er det ikke alltid så lett å snu døgnet. Likevel klarte vi å snu døgnet allerede litt på flyturen og første dagen vi kom frem, så å si ingen jetlag denne gangen.

Flere japanere har spurt oss om vi ikkje synes det er kaldt i Japan nå, men de forstår raskt at vi synes 1-8 grader er ganske behagelig i forhold til 10-18 minus grader, som det var uken før vi reiste til Japan. Å kunne våkne av fuglesang og sol som skinner inn vinduet, er fantastisk. Vi er så heldig å få låne en leilighet av NLM mens vi er her i Japan, med utsikt over Kobe er vi storfornøyd! Vi bor nå i Aotani en busstur fra Kobe sentrum. Her har NLM vert siden begynnelsen i 1950. Området består nå av et teologisk seminar, bibelskole, barnehage, kirke og flere leiligheter. Den Vest Japansk Evangelisk Lutherske Kirken (VJELK) eier og styrer det meste, men NLM har fortsatt et nært samarbeid og kontorene sine her.

 

DSCF2398De siste dagene har gått til å utforske Kobe sentrum, bachelorskriving for meg, og intervju til masteroppgaven for Marius. Selv om vi var i Kobe flere dager forrige tur, er det mye som er uoppdaget! Her er en smakebit av det vi har oppdagen/gjennoppdaget i Kobe:

Motomachi / San Plaza senter

Motomachi er delt inn i 6 handlegater med alt fra klesbutikker til interiør og elektronikk.

Sun Plaza senter ligger i første Motomachi gate (nr 1). det er et lite senter som består av en underetasje med en del restauranter, i de neste etasjene finner man klesbutikker og andre “motebutikker”. I øverste etasje finner man “nerdebutikker” som har alt fra anime, manga, spill, figurer, og kort for den som er interessert i dette.

DSCF2386Harborland

Er et område ved Kobe´s fineste havnområde, her finner man flere shoppingsenter og aktiviteter som “Anpanman” barne museum, Urie shoppingsenter, og romantiske kafeer. Et område med fantastisk utsikt over havnen i Kobe, god mat og gode shoppingmuligheter for alle og en hver.

DSCF2437

DSCF2445 DSCF2434

TokyU Hands / LOFT

” Har alt en trenger for å leve i Japan”

Her finner man alle slags produkter, delt inn i flere etasjer. De spesialiserer seg på Japanske produkter som skal gjøre hverdagen din enklere og bedre.

LOFT kan minne litt om Tokyu Hands, men kanskje i en litt høyere kvalitet. Her kan man finne alt til soverom, stuemøbler, kjøkkenutstyr, og alt man ellers vil kunne trenge til en japansk liten leilighet.

Daimaru / SOGO / OIOI (departmentstoreS)

Er alle kjente Japanske kjøpesentere som tilbyr merkevarer fra middels til høy prisklasse, men man kan selvfølgelig være kjempeheldig om det er salg. I Kobe finner man disse sentrene i gåavstand fra Sannomiya stasjon. OIOI senteret i Kobe heter Kobe Marui.Skjermbilde 2016-02-02 kl. 05.46.32

DSCF2208