Pangstart!

26. august reiste vi fra Oslo Gardemoen, videre til Dubai for så å lande i Osaka, nabobyen til Kobe. Alt i alt en veldig fin reise, og vi kan sterkt anbefale å reise til Japan via Dubai. Vi ble vel tatt imot av Gunnar Urstad daværende stedlig representant her i Japan. Han og konen Ruth tok godt vare på oss de første dagene med strandtur, shopping, onsen (japansk bad) og god mat, noe som lettet litt på Jetlag trykket.

img_1945

img_2096
De fem første dagene bodde vi på Aotani, i leiligheten hvor vi også bodde i januar-februar, da leiligheten vår i Gakuentoshi stod helt tom og umøblert. Da fikk vi noen dager til å ordne diverse ting som måtte ordnes før vi flyttet. Vi plukket oss ut noen møbler som misjonen eier og skal holde. Etter snart tre uker begynner ting å falle litt mer på plass å vi kan snart fokusere på litt andre ting enn bare innflytting og lekser. Sofaen kommer nå imorgen (lørdag) noe vi gleder oss veldig til, endelig få en plass å kunne slappe av (da vi ikke har fått seng enda og sover på en liten madrass på gulvet).

img_2141
Vår andre uke på språkskolen YWCA i Kobe er allerede over og vi er godt i gang med bøying av verb. Vi er fem i klassen, en fra kina, en fra Japan men oppvokst i Thailand og en fra Australia. Vi er i en kjempefin klasse, og trives veldig godt. De første ukene har vært harde nok og det ser ut som at den neste blir like krevende, men spennende er det, og vi lærer nye setninger hver dag. Med innflytning og skolestart samtidig blir det fort lange dager, og vi får stadig beskjed om å prøve å slappe av litt innimellom.

img_2008

Vi har vært i to forskjellige kirker, Nishisuma som er en av VJELK (Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke) og en internasjonal, Kobe Unity Church. I den Japanske er det flere som kan tolke talen, noe som er veldig greit da vi ikke forstår mer enn noen få Japanske ord. Leifur Sigurdsson, som er vår kontaktperson, var med oss i kirken denne søndagen. Han presenterte oss for menigheten, og vi ble veldig godt tatt imot. Alle kom og hilste på oss både før og etter gudstjenesten. Selv om vi ikke forsto hverandre så godt, var det en av medlemmene som kunne “min båt er så liten” på norsk utenatt! I den internasjonale ble jeg ganske overrasket over hvor fin den kirken var, og hvor bra det var lagt opp for nye som kom til kirken. Da vi kom ble vi tatt imot av tre personer som hilste og ga ut dagens program, vi ble derfra vist videre til to jenter (siden vi var nye) hvor de ga oss en liten lapp som vi skrev navnene våre og krysset ut om vi var bare besøkende eller om vi ønsket å bli medlemmer. Senere under gudstjenesten ble vi som var nye presenter hvor vi fortalte litt om hvem vi var, og fikk en liten velkomst pakke. Selv om vi vil prøve å få besøkt en god del kirker mens vi er språkstudenter, kommer vi til å gå fast i den japanske, og mest sannsynlig en gang i måneden i den internasjonale

img_2057Nishisuma kirke