Mochitsukuri!

Hva tror du det er barna spiser?

I kirken på Seishin Chuo har de ikke søndagsskole hver søndag, men en barnesamling 4 ganger i året. Denne samlingen kaller de for Halleluja kids, og mange barn kommer med foreldrene sine. Vi var heldig og fikk bli med på høstsamlingen, da skulle de nemlig ha Mochitsukuri! Mochi lages av klebrig ris, mochigome, og tilberedes ved at man knuser risen i en tradisjonell usu-morter og deretter former det. Mochi kan spises på mange måter, med mange forskjellige tilbehør.

Det var mange barn som kom, og det var utrolig kjekt å se foreldre og barn kunne ha tid sammen i kirken. Yushi, han som er evangelist i Nishi Suma kirke, hadde andakt for barna før Mochitsukurien begynte.

Under mochitsukurien fikk alle barna prøve å slå i risdeigen med en treslegge som var tilegnet for barn. Noen klarte det også helt aleine. Mennene som var tilstede fra kirken, og Yushi var utrolig flinke til å gi kompliment til barna når de fikk prøve seg. På samlingen var det bare en far som var tilstede, resten var mødre, noe som er ganske normalt. Det er derfor ekstra kjekt å se at mennene i kirken kan engasjere seg i barnearbeidet. Det er viktig med gode mannlige rollemodeller, i et samfunn hvor fedrene ofte ikke har tid til å stille opp på slike arrangement. 

Alle barna samlet for å se mochien bli laget i usu-morteren. 

Her ser du forskjellen på den store og lille tresleggen.

Nå er den klar til å formes. Alle barna fikk bli med å rulle baller, og lage sin egen mochi.

Mochi kan spises med mange typer tilbehør, både søtt og salt. Denne gangen kunne barna velge mellom sukker, sjøgress, soyasaus, og et pulver laget av tørkede bønner. Tradisjonelt spises mochi også sammen med anko, en slags søtt bønnefyll. 

Neste Halleluja kids kommer til å være 10 desember. Da er det julesamling! Vi gleder oss. 

Vær med å be for barnearbeidet i kirken på Seishin Chuo, og at mange skal komme på julesamlingen i desember. 

Takk for at så mange ble med på Halleluja kids denne gangen.