Forberedelser til utreise

img_1063.jpg

Da er en god del av forberedelsene for utreise i gang, med planlegging av misjonærinnvielse, bønnekort, pakking, utfylling av div. skjemaer, visum, helsesjekker og salg av møbler. Da vi flytter ut av leiligheten til 1. juli er det mye som skal planlegges, og gjort unna før den tid.

Jeg kommer til å legge ut mer informasjon om misjonærinnvielsen senere, men det jeg kan si nå er at det blir innvielse på Torviktbukt, på Høgtun folkehøyskole 29. mai klokken 15.00. Bønnekortene skal jeg også legge ut etterhvert som de blir klare.

Etter vi kom fra Japan bestemte vi oss for å begynne å planlegge hva vi skulle selge unna av møbler, hva vi skulle ta vare på og hva vi ville ha med til Japan. Det er jo selvfølgelig vanskelig å få full oversikt så lenge vi fortsatt bor i leiligheten, men å begynne i god til tenker jeg aldri er feil. Vi har allerede solgt to nattbord, sminkebordet mitt og avtalt salg av klesskapet. Så har vi og planlagt med de som skal overta leiligheten hva de ønsker å kjøpe. Vi må tenke over hva er det vi vil ha når vi kanskje kommer hjem etter fire år, hva er det som blir ødelagt av å ligge ubrukt i pappesker (f.eks. Moccamasteren), og hva mister sin verdi om vi ikke selger det nå.

Vi har kjøpt veldig mye fra gjenbruks butikker, og er veldig glad for det nå. Det som ikke kan selges havner gjerne tilbake på gjenbruk og pengene går til et godt formål. Da får en ikke like dårlig samvittighet heller om det er mye av tingene som forsvinner.

Vi ønsker primært ikke å ha storbagasje med til Japan, da får vi heller en sum for å kjøpe de resterende tingene som misjonen ikke dekker. Vi tenker det kan være fint å begynne litt på ”nytt”, å tenker det kan være kjekt å fylle hjemmet vårt med litt japanske gjenstander, da utvalget er ganske stort. Men dette er selvfølgelig individuelt, og noe som en hver må tenke gjennom før en reiser ut. Misjonen dekker de mest nødvendige tingene som: kjøleskap, lamper, seng, sengesett til oss og besøkende, oppvaskmaskin, spisebord og stoler, vitrineskap osv.

Vi prøver selvfølgelig å legge igjen så lite som mulig, da tingene våre blir liggende hos nærmeste familie. Men det vi fikk i bryllupsgave og verdifulle minner vi har kjøpt fra reiser vi har hatt må selvfølgelig tas vare på. Likevel har jeg innsett at det er så utrolig mye vi har som vi virkelig ikke har bruk for og som bare blir liggende som husfyll, fra nå av tror jeg vi må gå igjennom alle tingene våre minst en gang i året og være 100% sikker på at det vi kjøper er noe vi virkelig trenger.

Vår oppgave når det gjelder søknad om visum, er å fylle et skjema fra Nav, oversette CV ene våre, og skaffe attester. Siden vi søker om visum for å drive religiøst arbeid, har jeg måtte skaffe attester fra diverse ”kristne” erfaringer, da jeg verken har bibelskole eller ”teologi” utdannelse å vise til. Ta gjerne dette med i bønn.

Helsesjekkene hos fastlegen er så å si ferdig, og var gjort unna på en legetime. Da vi hadde de fleste vaksinene fra før var det bare japansk encefalitt, som vi manglet. Med siste dose i mai er vi også ferdig med dette. Det er godt å få ting unna, det blir fort mye som skal ordnes i en allerede hektisk hverdag!