Turister i Ako og Bizen

Mandags morgen 6. februar, kl 09.00 ble vi hentet av en av de eldre dame fra menigheten i Ako og mannen hennes. Hva som ventet visste vi lite om, men det vi visste var at ekteparet Kuroda på over 70 år, hadde planlagt dagen for å gi det beste av Ako og Bizen.

DSCF3441

Ekteparet eide en appelsinfarm, som de tok oss med til. Selv om innhøstingen nå var over hadde de spart ett tre til oss slik at vi fikk være med å høste. Med flere poser av ulike sorter appelsiner gikk vi ikke tomhendt hjem. Min favoritt ble de minste søte appelsinene som man spiser med skallet på.

DSCF3156

DSCF3143
I Bizen i Okayama fylke stoppet vi hos en kjent keramikeren med navn Yoshiteru Takariki. Bizen er kjent for sin over 1000 år gamle keramikktradisjon, og er visstnok de eldste i Japan.

DSCF3298

Her fikk vi full omvisning med forklaring av keramikk prosessen. Ovnen hvor keramikken blir herdet, blir tent 2 ganger i året, og brenner da kontinuerlig i en uke. Med macha te, grønn te og kaffi med kake ble det god stemning.

DSCF3242

Ikke nok med te, kake, kaffi og omvisning, her fikk vi også prøve å lage noe selv! Med samme utgangspunkt i å lage skåler, fikk vi 3 svær forskjellige kunstverk. Da skålene ikke brennes før i slutten av februar, fikk fru Kuroda en gylden mulighet til å invitere oss til et nytt besøk til høsten. Noe vi garantert ønsker å benytte oss av! Les mer på Kari Opperuds blogg.

DSCF3284

Neste stopp var en gammel skole, dette er verdens eldste eksisterende offentlige skole. Den ble bygget i 1660 av lederen av provinsen Okayama, for å gi vanlige folk mulighet til skolegang og opplæring i lederskap.

DSCF3329

DSCF3347

Etter en tur i keramikk foretningen til Takarikis bror, reise vi til det som visstnok skulle være Bizens beste Okonomiyaki- kaki, (okonomiyaki med østers). Jeg forstår godt at restauranten har et godt rykte, maten var fantastisk god!

DSCF3397

Før vi tok farvel med ekteparet Kuroda, fikk vi se huset deres som er over 100 år gammelt, og inngangen til huset (det fineste rommet i et japansk hus).

DSCF3433

Vi takker og bukker for en uforglemmelig dag sammen med fantastiske mennesker, vi er velsignet!