Christoffer Lehre

Jeg møtte på Christoffer og Johanne, rett før siste samling av ekteskaps kurset 7 kvelder om å være 2, i misjonssalen. Det ble ikke vanskelig å velge hvem jeg skulle fronte i dagens “Søndagens Outfit”.

Christoffer Lehre_sondagens_outfit_karoline_skjong_bergersen_misjons_frue-1

Christoffer er 24 år og studerer for å bli grunnskolelærer i engelsk og naturfag for trinn 5-10. 

I sommer var jeg og min mann så heldige å få være forlovere til Christoffer og konen Johanne. De er begge fantastiske mennesker som vi setter stor pris på! 

Som min mann sier ” Alle trenger en Christoffer, en fyr man alltids kan spørre om alt mulig, og alltids få et fornuftig svar. Han vet alt, og om han ikke vet svaret, finner han det ut”.

Hvorfor valgte du dette antrekket?

Det er kult. Og siden genseren ganske nettop er blitt ferdig så er det ekstra stas å bruke den. Og så er det ganske kaldt ute nå og genseren er veldig god og varm.

Har du en historie bak et av plaggene dine?

Genseren har min kone strikket til meg, Det er første genseren hun noen gang har strikket, og hun ble ferdig med den for en uke siden i dag. Hun startet å strikke på genseren like etter påske, så jeg har ventet på den… Forrige helg var svigermor og svigerfar på besøk, det meste av tiden gikk da til å montere genseren slik at Johanne fikk god og veiledende hjelp av sin mor med monteringen.

Om du skulle beskrive følelsen av å gå med dette antrekket med et ord hva ville det vært? 

VARM! Som i at det varmer meg fysisk – men det å ha på seg noe som er laget av en jeg er glad i. Det er litt klisje, men det varmer opp innsiden også!

Som en ekstra godbit var jeg så heldig å få en liten “follow up” av konen:

Da jeg bestemte meg for å begynne på genseren til Christoffer syntes jeg det var et litt voldsomt prosjekt jeg tok på meg, spesielt gruet jeg meg til jeg skulle strikke med flere farger siden jeg ikke hadde så mye erfaring med det far før, men genser hadde jeg bestemt meg for å strikke!

Jeg bukte god tid på forberedelsene, gikk i forskjellige butikker og snoket rundt i oppskriftsbøkene og -bladene deres, tok bilder av de fineste genserene og vurderte dem nøye før jeg bestemte meg. Valget gikk til slutt på “Oslo”genseren fra sandnesgarn sitt blad “Tema 35: Norske ikoner – voksne” dette på grunn av at mønsteret ikke virket for avansert og skremmende, den er stilrein og at den både har herre og damemodell. Jeg liker godt den detaljen hvor mønsterfargen og grunnfargen skifter rolle etter stjernene i mønsteret.

For ikke å glemme navnet: “Oslo”. Det symboliserer både det at jeg (JÆRBU) har funnet meg en OSLOgutt, og at det er her i OSLO at vi har funnet hverandre og nå også startet livet sammen som vår egen lille familie.

Jeg har brukt Sandnesgarn sitt garn merinoull når jeg har strikket denne genseren. Først og fremst siden Christoffer klør lett av vanlig ull.

Jeg har brukt fargen “6071 – Gråblå” som hovedfarge og fargen “1015 – Kitt” til mønsteret.

For å understreke familieverdien i Oslogenseren vår kan jeg jo fortelle at jeg allerede har startet og kommet ganske langt på damemodellen til meg selv.

Jeg strikker til meg selv i fargene “7572 – Petrolium” og “1015 – Kitt”.