Bursdagsfeiring med nye venner

img_0708

Forrige søndag hadde Marius bursdag. Vi hadde egentlig tenkt oss på konsert i en kirke i Himeji (en av nabobyene), men siden vi ventet en kjøkkenøy fra Nitori(interiørbutikk) rakk vi det akkurat ikke. Men vi rakk likevel å reise til Kobe Harbour. Egentlig reiste vi dit for å finne ett loppemarked som er der hver søndag, men vi endte opp med å nyte solen langs havnen. Kvelden endte med ostekake fra Pablo og film stuen, akkurat sånn Marius ønsket.

img_0714

Tirsdag feiret vi både Marius og Liv Bakke, som til sammen ble 92 år. Vi spiste først lunsj med Liv på en fransk restaurant etter skolen. Helt fantastisk mat og ikke minst brødet som vi fikk samens med lunsjen. Vi reiste så opp i leiligheten til Liv og feiret samens med noen av de andre misjonærene. Det er en stor velsignelse å kunne samles som fellesskap og ikke minst ha noen å feire samens med, spesielt da vi ikke har blitt kjent med så mange enda.

img_2225.jpg


Resten av uken gikk så utrolig fort, og mesteparten av dagene har gått med på skolearbeid. Fredag prøvde jeg for første gang Kimono, som er en tradisjonell japansk drakt. Denne herlige damen ga meg en liten opplæring i hvordan man tar på kimonoen og hva som hører til drakten. sløyfen på kimonoen va en “Gave” fra henne til meg. Selv om hun ikke kunne engelsk, og vi ikke kan kommunisere noe særlig på japansk, er det mye som kan bli sagt med få ord og et stort smil.

img_2316.jpg

Denne uker har vi fullt program, imorgen skal vi besøke familien til en i klassen, som også er misjonærer. Hun er fra Australia og er gift med en som er misjonærbarn fra Japan, de har 3 barn og har bodd i Japan et halv år. Utrolig kjekt for å bli kjent med noen som står i litt samme situasjon, men som også har litt mer erfaring enn oss.

img_0707

Velkomstblomst fra Liv

Onsdag har vi en test på skolen for å sjekke hvor mye grammatikk vi har lært den siste måneden. Jeg gruer meg alltid til prøver men samtidig blir det spennende å se resultatet. Til helgen skal misjonærene samles på Hiruzen Bible camp for å ha misjonærsamlig, med undervisning, samtale og aktiviteter. Vi har aldri vært på Hiruzen før så vi gleder oss veldig, det er visst noen grader kaldere der enn i Kobe, noe som sikkert egentlig kan være litt deilig. Mandag er det Public Holiday noe som betyr at vi har fri, planene er klare, men røpes ikke enda.