17. mai i Kobe

17. mai begynte ikke med venner og familie rundt kjøkkenbordet. Vi hadde heller ikke fri fra språkskolen, men finstasen og kaken var likevel med på skolen, slik vi kunne reise direkte til Aotani hvor vi hadde 17. mai fest senere på dagen. 

Jeg var så heldig at jeg ble invitert med i 17. mai komiteen, sammen med Marie Stugaard og Liv Bakke. vi planlagte en fest for ca 30 stykker med studenter, misjonærer, japanere og nordmenn som bor i Japan. Sammen gikk vi i tog, sang norske sanger, hadde tradisjonell stafett, Quiz om Norge, spiste pølser i brød, sushi, kaker og selfølgelig pinneis. Vi hadde til og med heliumballonger, i forskjell til i Oslo.

Det er ikke alltid like lett å finne gode pølser her i kobe, men vi har en danske som driver en pølsebod og selger utrolig gode pølser. Fra han får vi kjøpe inn bølser og brød til alle sammen. Til anledningen laget jeg kransekake som farmor lærte meg å lage forje sommer før jeg reiste, noe som ble godt satt pris på. Bunaden ble ikke med til Japan, selv om noen ble litt skuffet over å ikke få sett meg i bunad var det kanskje like greit da det var god norsk sommertemperatur. 

Det var kanskje ikke akkurat samme feiringen som vi har i Norge, men jeg vil likevel si det var et veldig god, 17.mai feiring. Vi storkoste oss og er veldig takknemmelig for ar vi har muligheten til å feire Norge i sammens med så mange flotte folk!